Prevencija.ba Logo
Search

Vrijeme i novac izgubljeni kockanjem ne mogu se vratiti

Ovisnost o kockanju počinje primamljivom pobjedničkom fazom, gdje se sve čini savršenim. Osoba u početku može pobjeđivati i lako se navući u ovoj fazi zbog uzbuđenja dobitka i vjerovanja da ima kontrolu. Međutim, ova faza je obično kratkotrajna nakon čega dolazi faza gubitka. Osoba počinje gubiti značajne količine novca, ali budući da zna kako je to dobiti, nastavlja kockati, vjerujući da dobitak mora uslijediti.

Kada osoba doživi značajan gubitak na kocki, prva reakcija je panika i poduzimanje bilo čega da pokuša vratiti novac koji je upravo izgubila. Stres zbog duga tjera ljude da jure za gubicima. No, time samo gube vrijeme, sve dublje uranjaju u svoju ovisnost i finansijska zaduženja.
Dužim kockanjem se samo troši više vremena i novca, a izgubljeno se ne može vratiti.
Juriti gubitke nikad nije dobra ideja i uvijek loše završi. Može uzrokovati štetne posljedice kao što su finansijska propast, nepromišljeno ponašanje i donošenje loših odluka, ovisnost – jurnjava za gubicima stvara začarani krug kockanja, problemi u porodici i ljubavnim odnosima, problemi s mentalnim zdravljem, upadanje u depresiju.
Važno je prihvatiti da je novac nestao. Što prije osoba shvati da je kockanje igra na sreću, a ne igra vještine, to će prije moći prestati kladiti se. Izgledi su uvijek protiv igrača i koliko god osoba mislila da je dobra u kockanju, ne može predvidjeti ishod igre.
Kockarske igre su osmišljene kako bi zadržale osobu da kocka s uvjerenjem da je velika pobjeda izvediva. I ako u određenim vremenskim razmacima „kuća“ pokloni neki dobitak igraču to je isključivo s ciljem da ga zadrži što duže za kockarskoj igri. Igrač je samo „lutka na koncu“, jer „kuća“ uvijek dobiva.
Pa zar bi zaista postojao toliki broj kladionica i kockarskih mjesta da se ne bogate na igračima.

VIDEO – Jedan k´o nijedan!    VIDEO – Bacanje novca!