Prevencija.ba Logo
Search

Lokalna zajednica

Boombar

Boombar je projekt namijenjen srednjoškolcima i srednjoškolkama u slobodnom vremenu. Boombar je mobilni bezalkoholni koktel bar koji nudi sigurno okruženje za socijalizaciju djece i mladih i zdrave alternative bez alkohola. Boombar na zabavan način informira i educira mlade te preventivno djeluje i smanjuje rizik za razvoj ovisnosti.

Boombar projekt strukturiran je u tri segmenta. Prvi je edukacija volontera/volonterki o prevenciji ovisnosti i unapređenju zdravlja, koja obuhvata dvodnevnu ili trodnevnu edukaciju kroz koju volonteri/volonterke uče o osnovnim konceptima prevencije ovisnosti i upoznaju se sa načinom rada NARKO-NE organizacije. Drugi segment su radionice koje se provede jednom do dva puta mjesečno i imaju za cilj unapređenje životnih vještina mladih. Posljednji segment uključuje educiranje volontera i volonterki o osnovnim konceptima mobilnog bezalkoholnog koktel bara, kao i gostovanja volontera i volonterki na različitim događajima na kojima prave Boombar koktele i smoothi-je.

Prijave za volontere/volonterke se otvaraju u septembru svake godine. Volonterski angažman traje od oktobra do juna, a započinje obaveznom edukacijom za sve prijavljene volontere/volonterke. 

Ukoliko ste organizacija/ustanova koja želi angažovati naš Boombar – bezalkoholni koktel bar na svojim događajima možete nas kontaktirati na mail info@bombar.ba.