Prevencija.ba Logo
Search

Uključi se!

Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE provodi preventivne intervencije i aktivnosti u oblastima: PorodicaŠkolaRadno mjestoLokalna zajednicaŽivotna sredina i Mediji. Također, NARKO-NE je akreditovano udruženje za internacionalni volonterizam, pruža mogućnost mladima da volontiraju i učestvuju u omladinskim razmjenama u inostranstvu uz kontinuiranu mentorsku podršku.

Ako si…

roditelj/staratelj i želiš unaprijediti porodične vještine i rad s djecom uključi se u program Snažne porodice.

predstavnik/predstavnica škole i želiš provoditi naučno utemeljene preventivne programe, uključi se u program jačanja životnih vještina kod djece od 1. do 4. razreda osnovne škole Odrastimo zajedno ili u program prevencije kockanja srednjoškolaca i srednjoškolki Ko zapravo pobjeđuje?

mlada osoba i želiš kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme i steći različite životne vještine volontiraj u lokalnim mentorskim programima Stariji brat, starija sestra ili Zvijezde vodilje namijenjenim za studente i studentice. Boombar je bezalkoholni koktel bar u koji se možeš uključiti ukoliko si srednjoškolac ili srednjoškolka. Ako želiš volontersko iskustvo steći izvan granica Bosne i Hercegovine trenutno je otvoren poziv u Aachenu, Njemačka.

poslodavac koji brine o svojim zaposlenim uključi se u program Zdravo radno okruženje za sve! i povećaj produktivnost zaposlenih.

donosioc odluka, kreator/kreatorica mišljenja ili politika na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou, službenik/službenica u javnoj upravi i imaš opću ili specijaliziranu ulogu i odgovornost za kreiranje i/ili koordinaciju preventivnih programa prijavi se na trening o Evropskom prevencijskom kurikulumu i zajedno s nama radi na zagovaranju preventivnih programa koji su zanovani na dokazima učinkovitosti.