Prevencija.ba Logo
Search

Redovna i izborna 22. sjednica Skupštine NARKO-NE

Redovna i izborna 22. sjednica Skupštine NARKO-NE

Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE održalo je 22. redovnu i izbornu sjednicu Skupštine 6. 3. 2024. godine u u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Skupštini su tradicionalno prisustvovali članovi i članice Upravnog odbora, volonteri i volonterke, uposlenici i uposlenice, te prijatelji Udruženja.

Prije nego se počelo sa planiranim tačkama dnevnog reda, Izvršni direktor NARKO-NE-a Amir Hasanović podsjetio je prisutne na značajan gubitak dva velikana koji su obnašali funkcije predsjednika Udruženja NARKO-NE u prethodnom periodu, profesora Dubravka Lovrenovića i Ismeta Dizdarevića. Pozvao je prisutne na minut šutnje u kojem će svako na svoj način odati počast osobama koje su ostavile značajan trag u razvoju NARKO-NE-a ali i mnogim drugim sferama koje su prisutnima itekako poznate.
Nakon odavanja počasti, Amir Hasanović predložio je da se Tarik Smailbegović, uz njegovu saglasnost, ponovo imenuje za predsjednika Skupštine što je glasanjem jednoglasno prihvaćeno.
Tarik Smailbegović preuzeo je vođenje sjednice i zahvalio se svima na povjerenju, a iskazao je zadovoljstvo da u narednom periodu podrži mlade ljude koji bi obnašali ovu funkciju.
Neizostavan dio Skupštine je bilo motivirajuće obraćanje predsjednika Upravnog odbora Fra Stipana Radića stavljajući naglasak ne prošlogodišnje dobre rezultate koji pripadaju rukovodstvu ali i uposlenicima i volonterima NARKO-NE.

Prisutni su kroz kratki film imali priliku saznati šta je to sve NARKO-NE ostvario u prethodnoj godini, a dodatno u malim grupama, uposlenice NARKO-NE-a su im prezentirale informacije za različite oblasti u kojima NARKO-NE djeluje. U grupama se dodatno diskutiralo o tome s kojim ciljnim grupama i na koji način se provode programi, na šta je to NARKO-NE posebno ponosan za sve ove godine djelovanja te o drugim pitanjima koje je prisutne zanimalo.

Nakon diskusije predstavljeni su planovi za 2024. godinu, a kako je ovo bila izborna sjednica, jednoglasno su izabrani i članovi i članice Upravnog odbora koji su se prethodno predstavili i iskazali svoje zadovoljstvo rada na ovoj funkciji.

Sanja Horvat, Marija Grabovac, Ivona Čelebičić i Fra Stipan Radić ostaju i naredni mandat u odboru, a prvi mandat na ovoj funkciji pripada Bruni Grebenaru koji je bio dugogodišnji volonter Udruženja.

Skupština je zaokružena dodjelom simboličnih poklona, a druženje se nastavilo uz zakusku.

.