Prevencija.ba Logo
Search

Javni poziv srednjim školama Kantona Sarajevo za učešće u programu prevencije kockanja mladih Ko zapravo pobjeđuje?

Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE raspisuje Javni poziv za učešće srednjih škola s područja Kantona Sarajevo u programu prevencije kockanja mladih Tko zapravo pobjeđuje?

Riječ je o licenciranom programu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba, koji je utemeljen na savremenim principima prevencijske znanosti i ima znanstveno dokazanu učinkovitost.

Program Tko zapravo pobjeđuje? namijenjen je učenicima i učenicama prvog i drugog razreda srednjih škola i ima za cilj unaprijediti stručni pristup prevenciji kockanja i smanjiti kockanje kod ove populacije.

Prva aktivnost programa je edukacija stručnih saradnika/saradnica i nastavnika/nastavnica u srednjim školama za implementaciju ovog Programa.

Edukaciju će voditi izv.prof.dr.sc. Neven Ricijaš, prof. Sanja Radić Bursać i mag. paed. soc. Sabina Mandić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Edukacija je prilagođena implementaciji Programa u Bosni i Hercegovini, s obzirom na specifičan pravni okvir priređivanja igara na sreću u BiH i na specifične prevalencijske rezultate istraživanja.

Edukacija će se održati u hotelu Holiday u Sarajevu 27., 28. i 29. marta, a koja se dijelom finansira iz sredstava Lutrije BiH u sklopu aktivnosti društveno odgovornog priređivanja igara na sreću i prevencije razvoja problema povezanih s kockanjem.

Obavezno je učešće po dvije osobe iz svake škole:

– nastavnik/nastavnica i

– član/članica stručnog tima (pedagogija, psihologija, socijalni rad, socijalna pedagogija)

Učešće polaznika na edukaciji je besplatno. Organizator je za učesnike i učesnice osigurao osvježenje i ručak te materijal za rad tokom trajanja edukacije. Troškovi prijevoza do mjesta održavanja treninga nisu pokriveni. Obavezno je učešće na cjelokupnoj edukaciji.

Polaznici koji uspješno završe edukaciju dobit će certifikat Centra za cjeloživotno učenje Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čime će steći pravo implementacije, odnosno provedbe programa u radu s učenicima i učenicama. Za rad će im biti osigurani priručnik i radni materijal potreban za provedbu Programa.

Educirani parovi će potom voditi aktivnosti u školama i to:

• devet 45-minutnih radionica s učenicima i učenicama

• jedno predavanje za roditelje i

• jedno predavanje za nastavnike/nastavnice

Polaznici edukacije obavezni su poštovati autorska prava, te ne koristiti znanja i vještine stečene u okviru projekta za educiranje drugih za primjenu ovog Programa.

Poziv ostaje otvoren do 12. 03. 2020. godine do 16 sati. Broj polaznika je ograničen na najviše 26, odnosno na 13 srednjih škola.

Obrazac za prijave

Nepotpune aplikacije, aplikacije koje pristignu nakon navedenog roka, aplikacije koje ne budu dostavljene na predviđeni način, kao i prijave na neodgovarajućim obrascima neće biti uzete u razmatranje.

Više informacija o samom programu možete pronaći ovdje.