Prevencija.ba Logo
Search

Brčko – Poziv za učešće na treningu o Evropskom prevencijskom kurikulumu

Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE organizuje sedmi po redu trening o Evropskom prevencijskom kurikulumu, 22. i 23. 11. 2023. godine u Brčkom (hotel Jelena, Bulevar mira 5).

Trening je namijenjen službenicima i službenicama u javnoj upravi koji imaju opću ili specijaliziranu ulogu i odgovornost za kreiranje i/ili koordinaciju preventivnih programa, kao i osobama koje se u praktičnom radu bave pitanjem prevencije ovisnosti.

Evropski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) autor je kurikuluma, a voditelji Amir Hasanović i Andrea Mijatović licencirani su treneri za implementaciju Kurikuluma u Bosni i Hercegovini.

Organizator snosi troškove radnih materijala, ručka i osvježenja za kafe pauze tokom trajanja treninga. Sve dodatne troškove (smještaj, prevoz, ostali obroci), snose sami učesnici/učesnice. Detaljna agenda treninga dostupna je na ovom linku. S obzirom na ograničen broj mjesta potrebno je izvršiti prijavu putem sljedećeg linka. Rok za prijavu je do 20. 11. 2023.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila: info@prevencija.ba ili na broj telefona 062 765 441.

Evropski prevencijski kurikulum (EUPC) je kurikulum obuke o naučno zasnovanoj prevenciji koji ima za cilj promicati primjenu efikasnih modernih pristupa prevenciji korištenja supstanci, te omogućiti dobro informirane izbore o finansiranju i prioritetima implementacije na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom nivou. Više informacija o EUPC-ju možete naći ovdje.

*Trening se održava uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementiraju Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Sadržaj ove pozivnice je isključiva odgovornost Udruženja za prevenciju ovisnosti NARKO-NE i ne odražava nužno stavove Centra za promociju civilnog društva, Center for Research and Policy Making (CRPM), Institute for Democracy and Mediation i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.